Zonnepanelen in oost-west richting plaatsen?

Bij het plaatsen van zonnepanelen in oost-west richting worden ze zo geïnstalleerd dat ze zich uitstrekken tussen het oosten en het westen. Deze opstelling zorgt ervoor dat de hoeveelheid aan zonlicht gedurende de dag goed verdeeld wordt over de zonnepanelen.

Zonnepanelen op het oosten

De zonnepanelen gericht naar het oosten ontvangen ’s ochtends het meeste zonlicht. Hoewel minder dan zonnepanelen op het zuiden, is dit nog steeds een waardevolle bijdrage.

Zonnepanelen in oost-west richting

Hoe rendabel zijn zonnepanelen in oost-west richting?

Zonnepanelen in oost-west richting zijn redelijk rendabel. Ondanks een iets lager rendement in vergelijking met zuidelijke richting, leveren ze nog steeds een enorme bijdrage aan het verlagen van uw energierekening.

Hellingshoek zonnepanelen in oost-west richting

De aanbevolen hellingshoek voor zonnepanelen in oost-west richting varieert tussen de 30 en 45 graden. Een zorgvuldige afstelling kan de balans tussen ochtend- en middagzon verbeteren.

Zonnepanelen plaatsen op uw dak?

Wilt u zonnepanelen in oost-west richting op uw dak plaatsen? Vergelijk offertes van verschillende installateurs om de beste deal te vinden. Via onze website kunt u eenvoudig offertes aanvragen en in contact komen met betrouwbare installateurs bij u in de regio.