Zonnepanelen op het noorden plaatsen

Zonnepanelen op het noorden ontvangen minder direct zonlicht gedurende de dag. Dit zorg voor een lagere energieopbrengst in vergelijking met zuidelijke richting. Ondanks deze uitdagingen hebben zonnepanelen op het noorden nog steeds invloed op het verlagen van uw energierekening, zij het met een langere terugverdientijd.

Zonnepanelen op het zuiden

Zonnepanelen op het zuiden blijven de beste keuze. Gedurende de dag ontvangen ze in tegenstelling tot zonnepanelen op het noorden namelijk het maximale zonlicht. Dit zorgt voor een hogere energieopbrengst en een snellere terugverdientijd.

Zonnepanelen op het noorden

Hoe rendabel zijn zonnepanelen op het noorden?

Zonnepanelen op het noorden zijn over het algemeen minder rendabel dan hun tegenhangers op het zuiden. De beperkte hoeveelheid aan zonlicht gedurende de dag resulteert in een lagere energieopbrengst. Het rendement varieert, maar men kan gemiddeld uitgaan van een rendement van ongeveer 70%.

Hellingshoek zonnepanelen op het noorden

De hellingshoek van zonnepanelen op het noorden is cruciaal om de energieopbrengst te maximaliseren. Hoewel de optimale hoek kan variëren, wordt in Nederland doorgaans een hoek van ongeveer 45 graden aanbevolen voor zonnepanelen op het noorden. Een nauwkeurige afstelling zal het rendement verbeteren, zelfs bij beperkte hoeveelheid aan zonlicht.

Zonnepanelen plaatsen op uw dak?

Overweegt u zonnepanelen op het noorden te plaatsen? Vergelijk dan offertes van meerdere installateurs om de beste deal te vinden. Via onze website kunt u eenvoudig offertes aanvragen en in contact komen met betrouwbare installateurs bij u in de regio.