Zonnepanelen op het oosten plaatsen?

Zonnepanelen op het oosten ontvangen de meeste zon gedurende de ochtenduren. Dit maakt ze ideaal voor huishoudens die vooral ’s ochtends veel elektriciteit verbruiken. De energieopbrengst kan hierdoor minder zijn dan bij een zuidelijke richting.

Zonnepanelen op het westen

Hoewel zonnepanelen op het westen specifieke voordelen hebben, is de hoeveelheid aan de middagzon beperkt. Ze zijn echter wel geschikt voor huishoudens met een hoger elektriciteitsverbruik in de middaguren.

Zonnepanelen op het oosten

Hoe rendabel zijn zonnepanelen op het oosten?

Zonnepanelen op het oosten kunnen minder opbrengt zijn dan zonnepanelen op het zuiden. De beperkte hoeveelheid aan zonlicht gedurende de dag zorgt voor een lagere energieopbrengst. Het rendement van zonnepanelen op het oosten varieert, maar men kan gemiddeld uitgaan van een rendement van ongeveer 80%.

Hellingshoek zonnepanelen op het oosten

Naast de oriëntatie is de hellingshoek van de zonnepanelen van groot belang voor de energieopbrengst. In Nederland wordt een hellingshoek van ongeveer 30 tot 45 graden als optimaal beschouwd voor zonnepanelen op het oosten. Deze opstelling zorg voor de maximale hoeveelheid aan de ochtendzon en verbetert de efficiëntie van het zonne-energiesysteem.

Zonnepanelen plaatsen op uw dak?

Overweegt u zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Vergelijk dan offertes van meerdere installateurs om de beste deal te vinden. Via onze website kunt u eenvoudig offertes aanvragen en in contact komen met betrouwbare installateurs bij u in de regio. Zo bent u verzekerd van professioneel advies en de juiste keuze voor uw specifieke situatie.