Zonnepanelen op het westen plaatsen?

Zonnepanelen op het westen ontvangen volop zonlicht gedurende de middag- en avonduren. Dit maakt het ideaal voor huishoudens die juist in deze periode veel elektriciteit verbruiken. Hoewel de energieopbrengst per paneel lager kan zijn dan bij een zuidelijke oriëntatie, kan de totale dagelijkse opbrengst vergelijkbaar zijn.

Zonnepanelen op het oosten

In vergelijking met oostelijke richting hebben zonnepanelen op het westen het voordeel van zonlicht gedurende de latere uren van de dag. Dit kan gunstig zijn voor huishoudens met veel stroomverbruik in de avond. De opbrengst kan iets lager zijn dan bij oostelijke oriëntaties, maar de spreiding van het energieaanbod kan een groot voordeel zijn voor veel huishoudens.

Zonnepanelen op het westen

Hoe rendabel zijn zonnepanelen op het westen?

Zonnepanelen op het westen kunnen minder rendabel zijn dan die op het zuiden. Het rendement varieert, maar gemiddeld kan men uitgaan van een rendement van ongeveer 80%.

Hellingshoek zonnepanelen op het Westen

Voor zonnepanelen op het westen wordt doorgaans een hellingshoek tussen de 30 en 45 graden aanbevolen, vergelijkbaar met panelen op het oosten. Deze opstelling maximaliseert de hoeveelheid aan zonlicht in de middag- en avonduren.

Zonnepanelen plaatsen op uw dak?

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen op uw dak in westelijke richting? Vergelijk dan offertes van meerdere installateurs om de beste deal te vinden. Via onze website kunt u eenvoudig offertes aanvragen en in contact komen met betrouwbare installateurs bij u in de regio.