Btw teruggave zonnepanelen

Zonnepanelen op uw dak laten plaatsen kan ontzettend voordelig zijn! Tegenwoordig krijgt u geen subsidie zonnepanelen meer. Dat wil echter niet zeggen dat er geen regelingen zijn die het aantrekkelijk maken om zonnepanelen aan te schaffen. Hieronder leest u waarom zonnepanelen nog steeds erg aantrekkelijk zijn, ondanks het feit dat u geen subsidie zonnepanelen meer ontvangt. Na het doornemen van deze pagina, bent u goed op de hoogte van alle voordelen van zonnepanelen. Zo kunt u ook voor uzelf beslissen of zonnepanelen iets voor u zijn.

Geen subsidie zonnepanelen, maar btw-teruggave

Als u zonnepanelen laat plaatsen door een specialist, betaalt u in eerste instantie btw. Wist u echter dat u de btw over zonnepanelen kunt terugvragen? Dit is een speciale regeling voor zonnepanelen waar u dankbaar gebruik van kunt maken. Doordat u de btw kunt terugvragen bij de belastingdienst, bespaart u weer kosten.

De kosten zijn snel terugverdiend

De aanschaf van zonnepanelen kan vrij prijzig zijn, maar de kosten verdient u binnen zo’n 10 jaar weer terug. Aangezien zonnepanelen een levensduur van meer dan 25 jaar hebben, heeft u de jaren hierna alleen maar profijt van de zonnepanelen. Zou u 20 zonnepanelen op uw dak plaatsen, dan kunt u hiermee zo’n € 900 per jaar besparen. De kosten voor het plaatsen van 20 zonnepanelen liggen rond de € 9000. Op het gemiddelde hellende dak passen er overigens precies zo’n 20 panelen. Uiteraard kunt u ook voor minder panelen kiezen als u de kosten voor 20 panelen te hoog vindt.

Bereken hier ook de opbrengst van zonnepanelen.

De woningwaarde zal ook hoger liggen

Kiest u ervoor om tegenwoordig zonnepanelen te plaatsen, dan ontvangt u helaas geen subsidie zonnepanelen meer. Wél zijn er een hoop andere voordelen waarvan u profiteert als u zonnepanelen laat plaatsen. Zo zal de waarde van uw woning bijvoorbeeld ook toenemen als u zonnepanelen op het dak plaatst. Dit maakt het namelijk aantrekkelijker om de woning te kopen als u besluit om deze te verkopen.

Zonnepanelen zijn duurzaam

Voorheen kon u subsidie zonnepanelen krijgen. De overheid gaf subsidie, omdat zonnepanelen duurzaam zijn. Energie afkomstig van zonnepanelen blijft ook nu duurzamer dan energie afkomstig van fossiele brandstoffen, ook nu u geen subsidie zonnepanelen meer krijgt. Hecht u veel waarde aan het milieu, dan is het een goed idee om voor een duurzame oplossing zoals zonnepanelen te kiezen.

In sommige gemeenten nog subsidie zonnepanelen

Dat de landelijke subsidie op zonnepanelen verdwenen is, wil nog niet zeggen dat u nergens meer subsidie op zonnepanelen kunt krijgen. Sommige gemeenten hebben namelijk nog wel speciale subsidieregelingen voor de aanschaf van zonnepanelen. Ga daarom altijd na of uw gemeente geen speciale regeling heeft als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen.

Aanbieders vergelijken

Ook als u niet in aanmerking komt voor subsidie zonnepanelen, kunt u geld besparen op de aankoop van uw panelen. Door gebruik te maken van onze website kunt u offertes van verschillende specialisten met elkaar vergelijken. Zo kunt u nagaan waar de aanschaf van zonnepanelen het goedkoopst voor u zal zijn en verdient u de zonnepanelen sneller terug.