Bij de aankoop van uw zonnepanelen wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u een verstandige keuze maakt. Zonnepanelen leveren een flinke besparing op omdat u hierdoor minder betaalt aan energiekosten. Wilt u zoveel mogelijk profiteren van uw aankoop en er zeker van zijn dat deze de juiste is? Vraag dan meerdere offertes aan, vergelijk specialisten in uw regio en voorkom de 5 meest gemaakte fouten bij de aankoop van zonnepanelen. Wees verzekerd van een goede aankoop!

Vraag nu gratis 4 zonnepanelen offertes aan, vind een betrouwbare installateur & en voorkom fouten bij aankoop

1. Zonnepanelen zelf installeren

Het zelf installeren van zonnepanelen is de meest gemaakte fout bij de aankoop van zonnepanelen. U krijgt de zonnepanelen, omvormer en het montage materiaal in een pakket thuisgestuurd en gaat zelf aan de slag. Zonder enige ervaring is het aansluiten van zonnepanelen zeer af te raden en zelfs gevaarlijk. De installatie is bovendien niet zonder risico’s. Wanneer u op hoogte aan het monteren bent is de kans groot dat de zonnepanelen van het dak vallen. Bovendien heeft u geen garantie wanneer u de zonnepanelen zelf aansluit. Bij foutieve aansluiting van bekabeling ontstaat er tevens brandgevaar.

2. Kiezen voor de goedkoopste

Kiezen voor de goedkoopste zonnepanelen installateur kan direct voordeel opleveren voor de portemonnee, maar is op lange termijn vaak een slechte keuze gebleken. Goedkoop is duurkoop wordt vaak gezegd. Koopt u een zonnepanelen installatie van hoge kwaliteit dan betaalt u hier ook meer voor. Het voordeel hiervan is dat de zonnepanelen langer meegaan en de gewenste opbrengst leveren.

3. Geen offertes vergelijken

Veel mensen zijn geneigd om bij hun zoektocht naar een zonnepanelen installateur de eerste beste optie te kiezen. Misschien heeft u via de buren of vrienden over een installateur in de buurt gehoord. Of u zoekt op Google en klikt op de eerste website die er betrouwbaar uitziet. Zonde, want door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de aanschaf en installatie van uw nieuwe zonnepanelen. Daarnaast loopt u mogelijk veel voordelen mis, zoals langere garantie en zelfs een betere kwaliteit zonnepanelen. Vraagt u meerdere offertes aan, dan krijgt u gelijk van meerdere partijen in de buurt een overzicht van de prijs, garantie en services. Zo maakt u met één simpele aanvraag een weloverwogen beslissing voor uw zonnepanelen installatie.

4. Geen afspraak maken met de installateur

Veel bedrijven sturen offertes op afstand waardoor zij de situatie niet goed kunnen inschatten. Wanneer u een adviseur aan huis laat komen, kan er een analyse worden gemaakt van de woning en kunt u kennismaken met het bedrijf dat uw zonnepanelen gaat plaatsen. Door een afspraak te maken met de installateur wordt de offerte zo nauwkeurig mogelijk opgesteld en weet u precies waar u aan toe bent.

5. Geen rekening houden met garanties

De garantie van zonnepanelen installaties verschillen vaak per aanbieder. Het is van groot belang dat u garantie heeft op de zonnepanelen en het vermogen. Het liefst wilt u dat de product garantie langer is dan de vermogensgarantie. Wanneer dit niet het geval is en uw zonnepanelen sneller hun vermogen verliezen kan de fabrikant stellen dat het gaat om een defect aan uw zonnepanelen en dit valt onder de product garantie. Wanneer de product garantie is verlopen, krijgt u niks vergoed.

Vergelijk zonnepanelen offertes!

Vraag 100% vrijblijvend 4 zonnepanelen offertes aan en vergelijk betrouwbare specialisten in uw regio. Omdat u de offertes naast elkaar kunt leggen bespaart u tot wel 40% op uw aankoop en bent u verzekerd van een betrouwbare installateur.