Hoeveel zonnepanelen bij stroomverbruik van 3000 kWh?

Is uw jaarlijkse stroomverbruik is 3000 kWh? Om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, dient u rekening te houden met de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel. In Nederland levert een zonnepaneel gemiddeld ongeveer 250 tot 300 kWh per jaar op, afhankelijk van factoren zoals de richting en de hellingshoek van het dak. Voor een verbruik van 3000 kWh zou u dus ongeveer 10 tot 12 zonnepanelen nodig hebben. Dit is een schatting en voor een nauwkeurige berekening adviseren wij u een specialist te raadplegen of gebruik te maken van onze berekening voor zonnepanelen opbrengst.

Hoeveel zonnepanelen passen er op het dak?

De hoeveelheid zonnepanelen die u kunt plaatsen, is niet alleen afhankelijk van uw stroomverbruik, maar ook van de beschikbare ruimte op uw dak. Gemiddeld heeft een zonnepaneel een oppervlakte van ongeveer 1,6 vierkante meter. Voor 12 zonnepanelen heeft u dus ongeveer 20 vierkante meter dakoppervlak nodig. Het is belangrijk om rekening te houden met obstakels zoals schoorstenen of dakkapellen en de afstand tot de dakranden. Om een veilige en optimale plaatsing te garanderen, kunnen onze aangesloten experts u helpen met een gedetailleerde dakinspectie en vrijblijvend advies op maat.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3000 kWh?

Opbrengst van 12 zonnepanelen

Met een systeem van 12 zonnepanelen, kunt u een mooie opbrengst verwachten. Zoals eerder vermeld, wekt een gemiddeld zonnepaneel in Nederland gemiddeld tussen de 250 en 300 kWh per jaar op. Met 12 zonnepanelen zou uw jaarlijkse opbrengst tussen de 3000 en 3600 kWh liggen. Dit betekent dat u met een dergelijke installatie uw gehele jaarlijkse stroomverbruik kunt dekken, of zelfs meer kunt opwekken dan u verbruikt, wat resulteert in een lagere energierekening en mogelijk een terugleververgoeding voor de extra stroom die u aan het net levert.

Richting van het dak

De richting waarin uw dak georiënteerd is, speelt een belangrijke rol in de opbrengst van uw zonnepanelen. In Nederland is het ideaal als de zonnepanelen op het zuiden gericht zijn, omdat ze dan de meeste zonuren ontvangen. Echter, oost-west opstellingen kunnen ook een goede productie opleveren en bieden het voordeel van een meer gelijkmatige energieproductie gedurende de dag. Het is essentieel om een goede balans te vinden tussen de richting en de hellingshoek van uw dak voor een opbrengst die past bij uw situatie. Wilt u meer weten over de ideale oriëntatie en positionering van uw zonnepanelen? Bezoek dan onze pagina over de beste richting voor zonnepanelen voor gedetailleerde informatie en persoonlijk advies.