Hoeveel zonnepanelen bij stroomverbruik van 3500 kWh?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor een stroomverbruik van 3500 kWh moet u rekening houden met verschillende factoren. De efficiëntie van uw zonnepanelen, het aantal zonuren in uw regio en eventuele schaduwval op uw dak spelen allemaal mee. Gemiddeld genomen, heeft u ongeveer 10 tot 14 zonnepanelen nodig bij een stroomverbruik van 3500 kWh wanneer u uitgaat van een gemiddelde opbrengst van 250 tot 300 Wp (Wattpiek) per paneel. Voor een exacte berekening kunt u de pagina hoeveel zonnepanelen raadplegen, waar u meer informatie vindt over de benodigde hoeveelheid zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen passen er op het dak?

Het aantal zonnepanelen dat op uw dak past, hangt af van de grootte en de vorm van het dakoppervlak. Ook eventuele obstakels zoals schoorstenen of dakkapellen spelen een rol. Een deskundige kan ter plaatse de situatie beoordelen en een nauwkeurig plan opstellen. Het is raadzaam om een vrijblijvende offerte aan te vragen, zodat u een helder beeld krijgt van de mogelijkheden. Het is cruciaal om een optimale balans te vinden tussen de hoeveelheid zonnepanelen en de beschikbare ruimte, om zo de maximale efficiëntie te bereiken.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3500 kWh?

Opbrengst van 14 zonnepanelen

Met 14 zonnepanelen, kunt u bij een gemiddelde opbrengst van 250 tot 300 Wp per paneel, uitgaan van een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 3500 kWh. Dit is een ruwe schatting en de werkelijke opbrengst kan variëren afhankelijk van lokale omstandigheden en de kwaliteit van de zonnepanelen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige panelen en een betrouwbare installateur. Door offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen en zorgen dat u de beste oplossing voor uw situatie vindt.

Richting van het dak

De richting van uw dak is van essentieel belang voor de opbrengst van uw zonnepanelen. In Nederland vangen zonnepanelen op het zuiden het meeste zonlicht. Echter, ook daken die op het oosten of westen gericht zijn kunnen een goede opbrengst leveren. De hellingshoek van het dak speelt ook een rol in de opbrengst van de zonnepanelen. Voor meer informatie over de beste richting en hellingshoek voor uw zonnepanelen kunt u de pagina beste richting voor zonnepanelen bezoeken. Hier vindt u advies dat u helpt om uw zonnepanelen optimaal te positioneren voor een hogere energieopbrengst.