Hoeveel zonnepanelen bij stroomverbruik van 6000 kWh?

Wilt u zonnepanelen laten installeren? Dan wilt u natuurlijk weten hoeveel panelen u nodig heeft om uw jaarlijkse stroomverbruik van 6000 kWh te dekken. Het exacte aantal hangt af van verschillende factoren, waaronder de efficiëntie van de zonnepanelen en de hoeveelheid zonlicht die uw panelen krijgen. Gemiddeld wekken zonnepanelen in Nederland ongeveer 0,85 kWh per Wattpiek op jaarbasis op. Dus als u 6000 kWh per jaar wilt opwekken, zou u ongeveer 7059 Wattpiek aan zonnepanelen nodig hebben. Met standaard panelen van 300 Wattpiek komt dit neer op ongeveer 24 zonnepanelen. Voor een gedetailleerde berekening en advies op maat kunt u onze pagina over hoeveel zonnepanelen u nodig heeft bezoeken.

Hoeveel zonnepanelen passen er op het dak?

Naast het bepalen van de hoeveelheid energie die u wilt opwekken, is het ook belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen. Dit is afhankelijk van de grootte van uw dak en eventuele obstakels, zoals schoorstenen of dakkapellen. Een gemiddeld zonnepaneel neemt ongeveer 1,6 vierkante meter in beslag. Voor 24 zonnepanelen heeft u dus ongeveer 38,4 vierkante meter dakoppervlak nodig, exclusief de ruimte die nodig is voor een veilige installatie en onderhoud. Het is aan te raden om een professionele dakinspectie te laten uitvoeren om te bepalen hoeveel panelen er op uw dak geplaatst kunnen worden. Onze aangesloten experts kunnen u hierbij helpen en zorgen voor een optimale benutting van uw dak.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 6000 kWh?

Opbrengst van 24 zonnepanelen

De opbrengst van 24 zonnepanelen kan variëren. De gemiddelde opbrengst in Nederland ligt echter rond de 6000 kWh per jaar. Deze opbrengst is gebaseerd op een optimale situatie, waarbij de zonnepanelen goed zijn georiënteerd en er geen sprake is van schaduwval. Om de opbrengst van uw zonnepanelen te maximaliseren, is het essentieel om rekening te houden met de positionering en de hoek waaronder de panelen worden geplaatst. Professioneel advies zorgt dat u de maximale opbrengst met uw zonnepanelen bereikt.

Richting van het dak

De richting waarin uw dak wijst, speelt een belangrijke rol in de efficiëntie van uw zonnepanelen. In Nederland is een dak op het zuiden ideaal, omdat de zonnepanelen dan de meeste zon vangen. Echter, daken die naar het oosten of westen zijn gericht kunnen ook een goede opbrengst leveren, zij het iets minder dan bij een zuidelijke oriëntatie. Het is van belang om een evenwicht te vinden tussen de richting en de hellingshoek van de zonnepanelen om optimale prestaties te garanderen. Voor meer informatie over de beste richting voor uw zonnepanelen en hoe u de opbrengst kunt optimaliseren, kunt u onze pagina over de beste richting voor zonnepanelen raadplegen.