Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Het aantal zonuren aanzienlijk kan verschillen per provincie. Dit verschil heeft invloed op de hoeveelheid opgewekte stroom die u ontvangt. In de kustgebieden, zoals Noord-Holland, Zeeland en delen van Friesland, geniet men doorgaans van meer zonuren dan in het binnenland. Dit komt door het open landschap en de geringere bewolking. Voor een overzicht van de zonuren in verschillende provincies en de impact hiervan op de prestatie van zonnepanelen in Nederland, kunt u lokale data raadplegen.

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De opbrengst van zonnepanelen is niet alleen afhankelijk van het aantal zonuren, maar ook van de richting waarin ze geplaatst worden. In Nederland is het ideaal on zonnepanelen naar het zuiden te richting. Hier vangen de panelen het meeste zonlicht. Het is belangrijk dat u rekening houdt met eventuele schaduwval door omliggende objecten zoals bomen of andere gebouwen. Een specialist helpt u bij het bepalen van de ideale plaatsing voor uw situatie, zodat u het maximale rendement uit uw investering haalt.

Meer zon in de zomer

Tijdens de zomermaanden profiteren we in Nederland van meer zonuren dan in de rest van het jaar. Dit is vooral merkbaar in de maand augustus, die bekend staat om zijn lange en zonnige dagen. De exacte hoeveelheid zonuren kan variëren, maar gemiddeld genomen kan Nederland rekenen op ongeveer 200 zonuren in augustus. Deze periode is ideaal voor zonnepanelen, omdat ze in deze maand een significant hogere energieopbrengst kunnen genereren. Het is dan ook geen verrassing dat veel huishoudens juist in deze periode de vruchten plukken van hun investering in zonne-energie.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Wilt u specifiek weten hoeveel zonuren uw woonplaats in augustus ontvangt? Deze informatie is handig voor het inschatten van de opbrengst van uw zonnepanelen. Voor exacte informatie over het aantal zonuren in uw regio kunt u het KNMI raadplegen. Bent u benieuwd naar de opbrengst in uw situatie? Vergelijk dan vandaag nog zonnepanelen offertes en ontdek hoeveel u kunt besparen!