Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Het aantal zonuren per provincie kan variëren. De verschillen in zonuren zorgt dat de opbrengst van zonnepanelen niet overal gelijk is. Het is daarom altijd slim om de lokale gegevens te bekijken. Op onze website vindt u gedetailleerde informatie over zonnepanelen in Nederland, inclusief de opbrengst per regio. Met deze informatie kunt u een weloverwogen keuze maken en optimaal profiteren van uw investering in zonne-energie.

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De richting van zonnepanelen is een doorslaggevende factor voor de energieopbrengst. Idealiter plaatst u zonnepanelen op het zuiden gericht om de maximale hoeveelheid zonlicht op te vangen. Echter, ook op het zuidoosten of zuidwesten kan u nog steeds uitgaan van een zeer goede opbrengst. Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele schaduwval door bomen of omliggende gebouwen. Dit kan de effectiviteit van uw zonnepanelen namelijk verminderen. Onze aangesloten experts adviseren u graag over de beste plaatsing voor uw situatie, zodat u de hoogst mogelijke energieopbrengst behaalt.

Minder zon in de winter

In de wintermaanden zijn de dagen korter en staat de zon lager aan de hemel. Dit betekent dat uw zonnepanelen over het algemeen minder zonlicht zullen opvangen. December is typisch de maand met de minste zonuren. Desondanks blijven zonnepanelen ook in deze periode energie opwekken, zij het in mindere mate. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van de opbrengst in de winter en uw energieverbruik hierop af te stemmen. Zonnepanelen zijn een langetermijninvestering en het is de jaarlijkse opbrengst die telt voor uw rendement.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Het exacte aantal zonuren in uw woonplaats kan van invloed zijn op de prestaties van uw zonnepanelen. In december kunt u uitgaan van minstens 37,2 zonuren wat kan oplopen tot 58 uur. Wilt u weten hoeveel zonuren er gemiddeld zijn in uw regio? Bekijk zonnepanelen in Nederland en kies uw woonplaats voor meer informatie.