Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Het aantal zonuren in Nederland is niet overal gelijk. In het algemeen geldt dat de kustgebieden meer zonuren hebben dan het binnenland, vanwege de invloed van de Noordzee. Dit heeft een positieve invloed op de opbrengst van uw zonnepanelen. Terwijl u overweegt zonnepanelen te plaatsen, is het nuttig om na te gaan hoeveel zonuren uw provincie gemiddeld heeft. Dit kan u helpen bij het inschatten van de te verwachten energieopbrengst. Voor meer informatie over zonnepanelen in uw specifieke regio kunt u terecht op de pagina over zonnepanelen in Nederland.

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De richting van zonnepanelen is cruciaal om zonlicht optimaal te benutten. Over het algemeen is het aan te raden om zonnepanelen op het zuiden te richten, omdat ze dan gedurende de dag de meeste zon vangen. Echter, een zuidwestelijke of zuidoostelijke oriëntatie kan ook effectief zijn, vooral als uw dak niet perfect op het zuiden gericht is. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele schaduwval door omliggende gebouwen of bomen. Voor een gedetailleerd advies op maat kunt u het beste verschillende offertes vergelijken en u laten informeren door experts.

Minder zon in de winter

In de wintermaanden zijn de dagen korter en staat de zon lager aan de hemel. Dit betekent dat uw zonnepanelen minder zonlicht kunnen omzetten in energie. Toch is het belangrijk om te beseffen dat zonnepanelen ook met minder zonlicht of op bewolkte dagen elektriciteit opwekken, zij het in kleinere hoeveelheden. De efficiëntie van moderne zonnepanelen blijft toenemen, waardoor ze ook tijdens de donkere maanden van het jaar een substantiële bijdrage leveren aan het verlagen van uw energierekening. Door het vergelijken van offertes krijgt u u inzicht in de verwachte opbrengst gedurende het hele jaar en de besparing die dit voor u betekent.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Het aantal zonuren kan verschillen per woonplaats. Wilt u weten hoeveel zonuren uw woonplaats gemiddeld heeft en wat dit betekent voor de opbrengst van uw zonnepanelen? Met behulp van onze aangesloten experts krijgt u een nauwkeurige schatting van de opbrengst. Door offertes te vergelijken krijgt u dus inzicht in de potentiële besparing die zonnepanelen u opleveren. Daarbovenop bespaart u tot wel 40% door het beste aanbod te kiezen.