Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Het aantal zonuren in Nederland per provincie kan verschillen. Dit heeft invloed op de hoeveelheid zonlicht die uw zonnepanelen kunnen ontvangen. In het algemeen geldt dat de kustprovincies zoals Zeeland en Noord-Holland meer zonuren hebben dan de provincies in het binnenland. Dit komt door de ligging aan zee, waar de wolken vaker worden opgebroken door de wind. Het is dus raadzaam om bij het vergelijken van rekening te houden met de opbrengst in uw provincie. Door dit mee te nemen in uw beslissing, kunt u een meer geïnformeerde keuze maken en optimaal profiteren van uw investering.

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De richting van zonnepanelen is cruciaal voor de efficiëntie van uw zonne-energiesysteem. In Nederland is het meest ideaal om zonnepanelen naar het zuiden te richten. Hierdoor krijgen ze gedurende de dag het meeste zonlicht. Het zuidoosten of zuidwesten kan echter ook nog steeds zeer rendabel zijn. Een hellingshoek van ongeveer 35 graden wordt beschouwd als optimaal. U kunt deze factoren in overweging nemen wanneer u offertes voor zonnepanelen vergelijkt. One aangesloten experts adviseren u graag over de beste opstelling voor uw situatie. Vergelijk nu en bespaar tot wel 40% op uw aankoop.

Meer zon in de zomer

Uiteraard speelt de tijd van het jaar een belangrijke rol in de hoeveelheid zonlicht die beschikbaar is voor uw zonnepanelen. In de zomermaanden zijn de dagen langer en staat de zon hoger aan de hemel, wat wat zorgt voor meer zonuren en dus een hogere energieopbrengst. In de maand juli ervaart Nederland gemiddeld de meeste zonuren.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Het exacte aantal zonuren in uw woonplaats kan een aanzienlijke impact hebben op de effectiviteit van uw zonnepanelen. Lokale klimaatgegevens zijn beschikbaar via het KNMI en kunnen u een goed beeld geven van wat u kunt verwachten. Gemiddeld genomen heeft Nederland in de maand juli ongeveer 200 zonuren, maar dit kan variëren per regio. Door inzicht te hebben in de lokale zonuren, kunt u de terugverdientijd van uw zonnepanelen nauwkeuriger berekenen en een beter geïnformeerde keuze maken. Vergeet niet dat, zelfs op minder zonnige dagen, moderne zonnepanelen nog steeds energie opwekken.