Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Het aantal zonuren kan variëren per provincie. De kustprovincies zoals Zeeland en Noord-Holland, genieten vaak van meer zonuren dan het binnenland. Dit komt door de ligging aan zee, waar wolken vaker worden opgebroken en de zon meer speelruimte krijgt. Voor een gedetailleerder overzicht van de verschillen per regio en wat dit betekent voor zonnepanelen in Nederland, kunt u onze informatiepagina bezoeken. Door u goed te informeren, kunt u een weloverwogen keuze maken voor de beste investering in uw situatie.

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De richting waarin u de zonnepanelen plaatst, is cruciaal voor het maximaliseren van de opbrengst. De meest ideale positionering is het zuiden, omdat de zonnepanelen dan gedurende de dag de meeste zonne-energie kunnen opvangen. Echter, ook plaatsing op daken gericht naar het zuidoosten of zuidwesten kan nog steeds zeer rendabel zijn. Het is belangrijk dat u rekening houdt met eventuele schaduwvorming door omliggende gebouwen of bomen. Een vrij zicht op de zon zonder belemmeringen optimaliseert de prestaties van uw zonnepanelen.

Zon in de lente

De lente is een seizoen waarin de dagen langer worden en het aantal zonuren toeneemt. Dit is een periode waarin uw zonnepanelen meer energie kunnen gaan opwekken. In maart begint de zon krachtiger te worden en neemt het aantal zonuren toe. Dit zorgt voor een uitgelezen kans voor zonnepaneelbezitters om een goede start te maken met de energieproductie voor de rest van het jaar. De exacte hoeveelheid zonuren in maart kan verschillen, maar gemiddeld kunt u rekenen op ongeveer 125 tot 175 zonuren.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Het precieze aantal zonuren in uw woonplaats kunt u in overweging nemen bij het bepalen van de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen. Gelukkig zijn er diverse bronnen beschikbaar die u inzicht kunnen geven in het gemiddelde aantal zonuren per regio. Bijvoorbeeld op het KNMI vindt u informatie over de exacte zonuren in uw regio. Dit kan u helpen u bij het maken van een nauwkeurige berekening van de terugverdientijd en het rendement van uw investering in zonnepanelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend offertes aan om tot wel 40% te besparen op uw zonnepanelen.