Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Het aantal zonuren in Nederland is niet overal gelijk. Afhankelijk van waar u woont, kunt u meer of minder zonuren verwachten. In de kustgebieden zijn de zonuren doorgaans hoger dan in het binnenland. Dit betekent dat de opbrengst van zonnepanelen in deze regio’s groter kan zijn. Op onze website vindt u meer informatie over zonnepanelen in Nederland, waar u tevens kunt lezen hoe de provincies verschillen.

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De richting van de zonnepanelen is cruciaal voor de energieopbrengst. In Nederland is het algemeen bekend dat de optimale oriëntatie voor zonnepanelen naar het zuiden is. Door uw zonnepanelen op het zuiden te richten, profiteert u maximaal van de zonuren. Echter, ook met plaatsing op het zuidoosten of zuidwesten kunt u nog steeds een zeer respectabele opbrengst verwachten.

Zon in de lente

De lente is een prachtig seizoen voor zonnepanelenbezitters. De dagen worden langer en de zon krijgt meer kracht. In mei kunt u een aanzienlijke toename in zonuren verwachten. Gemiddeld zijn er in Nederland ongeveer 200 zonuren in mei, hoewel dit aantal kan variëren afhankelijk van het weer en de locatie. Deze periode is dus ideaal om de efficiëntie van uw zonnepanelen te optimaliseren en te profiteren van de natuurlijke toename van zonne-energie.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Hoeveel zonuren er in uw woonplaats zijn? Lokale klimaatgegevens van het KNMI te raadplegen kunnen een precies beeld geven van de zonuren in uw regio. Vergelijk ook offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van uw zonnepanelen. Doe uw voordeel met deze kennis en begin vandaag nog met het besparen.