Het aantal zonuren kan verschillen per provincie

Wilt u zonnepanelen in Nederland plaatsen? Het aantal zonuren per provincie kan verschillen. Dit verschil kan van invloed zijn op de opbrengst van uw zonnepanelen. In de kustprovincies geniet men vaak van meer zonuren dan in het binnenland. Dit komt doordat wolken vaak eerder breken aan de kust. Kies voor een installateur met lokale kennis, zodat u optimaal kunt profiteren van de zonnige dagen in uw regio. Vergelijk nu zonnepanelen offertes en bespaar tot wel 40%!

In welke richting legt u de zonnepanelen?

De richting van zonnepanelen is van groot belang wanneer u het aantal zonuren optimaal wilt benutten. In Nederland is het over het algemeen het gunstigst om zonnepanelen op het zuiden te richten. Echter, ook op het zuidoosten of zuidwesten kan er nog steeds een zeer goede opbrengst worden gerealiseerd. De hellingshoek speelt hierbij ook een rol; een hoek tussen de 35 en 40 graden is vaak ideaal.

Zon in de herfst

Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen effectief zijn in de lente en zomer. Echter, ook in de herfst kunnen zonnepanelen nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid energie opwekken. Hoewel de zonuren in oktober afnemen, is er nog steeds voldoende zonlicht om uw zonnepanelen van energie te voorzien. Het is belangrijk om te weten dat zonnepanelen niet alleen afhankelijk zijn van direct zonlicht, maar ook functioneren met diffuus zonlicht op bewolkte dagen. Daarom zijn zonnepanelen ook in de herfst effectief.

Hoeveel zonuren in uw woonplaats?

Het exacte aantal zonuren in oktober kan variëren afhankelijk van uw woonplaats. Gemiddeld genomen heeft Nederland in oktober ongeveer 113 zonuren. Echter, dit getal kan hoger of lager zijn afhankelijk van waar u woont. Websites zoals het KNMI kunnen u specifieke gegevens bieden over het aantal zonuren in uw regio. Deze informatie kan u helpen te bepalen hoeveel energie u kunt verwachten van uw zonnepanelen in deze maand. Wanneer u offertes vergelijkt, vraag dan naar de ervaringen van de installateur met het installeren van zonnepanelen in uw regio om een realistische inschatting van de opbrengst te krijgen.