Opbrengst zonnepanelen

Bent u benieuwd naar wat zonnepanelen u op zullen brengen? De opbrengst zonnepanelen kan het zeer aantrekkelijk maken om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Op deze pagina leest u alles over de opbrengst zonnepanelen. Zo kunt u voor uzelf nagaan of het voor u de moeite waard is om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen.

Investeren in zonnepanelen?

Om te kunnen bepalen of zonnepanelen een goede investering zijn, moet u de kosten en de opbrengsten tegen elkaar afwegen. Voor 20 zonnepanelen op uw dak, betaalt u ongeveer € 9000. Ieder jaar bespaart u ongeveer € 900. In tien jaar heeft u deze investering dus weer terugverdiend. Zonnepanelen hebben een lange levensduur en kunnen makkelijk 25 jaar mee. Dus ook nadat u uw investering heeft terugverdiend, profiteert u nog minimaal 15 jaar van de opbrengst van zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen

Als u weet dat u ieder jaar € 900 bespaart en de zonnepanelen nog zo’n 15 jaar meegaan nadat u ze heeft terugverdiend, is het eenvoudig om te berekenen hoeveel u ongeveer bespaart met zonnepanelen. Als we € 900 vermenigvuldigen met 15, dan krijgen we € 13.500. Laat u 20 zonnepanelen op uw dak plaatsen, dan zal de opbrengst van de zonnepanelen er dus voor zorgen dat u op de lange termijn ongeveer € 13.500 bespaart. Dat is zeker de moeite waard!

Verkoopt u uw woning en heeft u zonnepanelen op uw dak? Wees dan niet bang dat u niet het maximale uit uw investering haalt, want een woning met zonnepanelen op het dak is ook meer waard.

Inwonende(n)Verbruik per jaarVermogenZonnepanelen(250 WP)Gemiddelde prijs incl. montageGemiddelde besparing per jaar
12.200 kWh2600 WP10€5.000€525
23500 kWh4000 WP15€7.500€775
34000 kWh4700 WP20€9.000€925
44500 kWh5300 WP2310.000€1.050
55500 kWh6400 WP2612.000€1.250

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zorgen ervoor dat zonlicht wordt omgezet naar duurzame energie. Een zonnepaneel zal zonlicht in eerste instantie omzetten naar gelijkstroom. Die stroom kunnen we nog niet gebruiken in het huishouden. Om die reden wordt er ook gebruik gemaakt van een omvormer, waarmee gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Zodra de stroom is omgezet, kunnen we de stroom gebruiken in ons huishouden om elektrische apparaten mee aan te drijven.

Verschillende soorten zonnepanelen

Hoe hoog de opbrengst van de zonnepanelen zal liggen, is niet alleen afhankelijk van hoeveel panelen u laat plaatsen. De opbrengst is daarnaast ook afhankelijk van welk type panelen u kiest. Het rendement zal het hoogst liggen als u voor monokristallijn zonnepanelen gaat, maar dit zijn ook de duurste. Een alternatief hiervoor zijn de polykristallijn zonnepanelen. Daarnaast kunt u ook voor dunne film panelen gaan, maar deze panelen hebben een vrij laag rendement. Het zijn wel de goedkoopste panelen die u kunt plaatsen.

De opbrengst van zonnepanelen verhogen

Wilt u er zeker van zijn dat u het maximale uit uw zonnepanelen haalt? Dan is het een goed idee om offertes te vergelijken via onze website. Zo wordt het eenvoudig om de goedkoopste partij te vinden voor het plaatsen van de zonnepanelen. Doordat de plaatsing minder zal kosten, is uw investering eerder terugverdiend. De uiteindelijke opbrengst van de zonnepanelen zal daardoor ook hoger komen te liggen. Maak dus gebruik van ons platform als u zonnepanelen wilt laten plaatsen!