Zonnepanelen kopen

Door zonnepanelen te kopen, kunt u gebruik maken van duurzame energie. Zonnepanelen kopen hoeft tegenwoordig niet duur meer te zijn. Sterker nog, op de lange termijn bespaart u hier zelfs geld mee. Op deze pagina leest u alles over zonnepanelen kopen. Zo kunt u na het lezen van deze pagina voor uzelf nagaan of zonnepanelen iets voor u zijn.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn in staat om zonlicht om te zetten naar elektriciteit. De zonnepanelen produceren op deze manier gelijkstroom. De stroom die we gebruiken voor onze elektrische apparaten, is echter wisselstroom. Met behulp van een zogenaamde omvormer wordt de gelijkstroom omgezet naar wisselstroom. Zo kunt u de energie die afkomstig is van uw zonnepanelen, gebruiken voor uw huishoudelijke apparaten.

Wat kost het om zonnepanelen te kopen?

Op dit moment is het zeer aantrekkelijk om zonnepanelen te kopen. Een paar jaar terug was dit nog erg prijzig, maar dat is niet langer het geval. Hoeveel u exact betaalt voor uw zonnepanelen, is van diverse factoren afhankelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel zonnepanelen u op het dak laat plaatsen. Hoeveel er in uw geval aan te raden zijn, is weer afhankelijk van uw stroomverbruik en het oppervlakte van het dak. Op het gemiddelde dak is genoeg ruimte voor een stuk of 20 zonnepanelen. Kijk op de pagina zonnepanelen kosten voor meer informatie over de gemiddelde kosten voor het kopen en plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen is op het moment vrij goedkoop

Op dit moment liggen de prijzen van zonnepanelen relatief laag. Dit is dan ook een uitstekend moment om zonnepanelen te kopen. Als u benieuwd bent naar wat zonnepanelen u zullen kosten, is het aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten. Offertes vergelijken doet u eenvoudig via onze website. Hierdoor kunt u toch nog een leuk percentage extra besparen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten zonnepanelen bestaan. Zo kunt u kiezen uit monokristallijn panelen, polykristallijn panelen en dunne film panelen. De monokristallijn panelen zijn zwart van kleur en gemaakt van silicumkristallen. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement van alle panelen die op dit moment op de markt te verkrijgen zijn. In aanschaf zijn deze panelen echter ook duurder.

Polykristallijn zonnepanelen zijn van hetzelfde soort kristallen gemaakt als de monokristallijn zonnepanelen. Het verschil is alleen dat de kristallen in verschillende richtingen liggen. Hierdoor ligt het rendement lager, maar is ook het productieproces goedkoper. Deze panelen hebben vaak een blauwe kleur.

Dunne film zonnepanelen zijn niet gemaakt van siliciumkristallen, maar van siliciumpoeder. Deze zonnepanelen zijn gemakkelijk te buigen, maar hebben een lager rendement dan de opties die we eerder genoemd hebben. Dunne film zonnepanelen zijn normaal gesproken overigens wel de goedkoopste oplossing.

Waarom zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat u een hoop geld bespaart. Zelfs in Nederland, waar het niet altijd zonnig is, kunnen ze een hoop energie opleveren. Ze leveren namelijk ook energie op als het bewolkt is. Door zonnepanelen te kopen, zal u veel minder aan de energieleverancier hoeven te betalen. Sterker nog, als uw zonnepanelen genoeg energie opwekken om uw huishouden van energie te voorzien, hoeft u helemaal niets meer te betalen.

Zonnepanelen kopen is dus zeker geen gek idee! Vergelijk offertes met behulp van ons platform om snel een specialist te vinden die de panelen op uw dak kan installeren.