Zonnepanelen kosten

Zonnepanelen worden steeds populairder. Logisch, want met zonnepanelen kunt u veel geld aan energiekosten besparen. De zonnepanelen kosten zal u op de lange termijn dan ook altijd terugverdienen. Bent u benieuwd naar wat zonnepanelen u zullen kosten? Dan leest u op deze pagina wat u kunt verwachten. Daarnaast vertellen we u ook meer over de opbrengsten, zodat u de kosten en de opbrengsten goed tegen elkaar kunt afwegen. Na het lezen van deze pagina kunt u voor uzelf beslissen of u zonnepanelen laat plaatsen of hier nog even mee wacht.

Wat kosten zonnepanelen?

Als u van plan bent om zonnepanelen op uw dak te plaatsen, dan is het prettig als u een goed beeld heeft van de kosten. Hoeveel de zonnepanelen kosten, is echter afhankelijk van verschillende factoren. Zo is dit bijvoorbeeld afhankelijk van hoeveel panelen u wilt plaatsen. Ook het type zonnepanelen dat u kiest, heeft invloed op de prijs.

Het gemiddelde dak heeft ruimte voor zo’n 20 zonnepanelen. Zou u 20 zonnepanelen laten plaatsen, dan bent u gemiddeld € 9.000 kwijt. Dit bedrag heeft u in gemiddeld 10 jaar weer terugverdiend doordat u energie bespaart.

Inwonende(n)Verbruik per jaarVermogenZonnepanelen(250 WP)Gemiddelde prijs incl. montageGemiddelde besparing per jaar
12.200 kWh2600 WP10€5.000€525
23500 kWh4000 WP15€7.500€775
34000 kWh4700 WP20€9.000€925
44500 kWh5300 WP2310.000€1.050
55500 kWh6400 WP2612.000€1.250

Subsidie en BTW terugvragen

In sommige gemeenten kunt u subsidie krijgen als u zonnepanelen laat plaatsen door een specialist. Ga dus even na of dit ook voor uw gemeente geldt. De BTW die u over de zonnepanelen betaalt, kunt u overigens terugvragen bij de Belastingdienst. U kunt dus extra besparen op de aanleg van zonnepanelen op uw dak.

Wegen de voordelen op tegen de zonnepanelen kosten?

De voordelen van de zonnepanelen wegen zeker op tegen de kosten als uw budget groot genoeg is om te investeren in zonnepanelen. In zo’n 10 jaar heeft u de investering weer terugverdiend. De zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee. Op de langere termijn kunt u dus een hoop geld besparen met zonnepanelen. Daarnaast wordt ook de woningwaarde verhoogd als u zonnepanelen laat plaatsen. Zou u de woning ooit verkopen, dan wordt de woning met zonnepanelen namelijk veel aantrekkelijker.

Als u de mogelijkheid heeft om in zonnepanelen te investeren, raden we u aan om dit ook te doen. Dit is het perfecte moment om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen.

Duurzame energie

Ook voor het milieu is zonne-energie veel beter dan energie die opgewekt wordt met fossiele brandstoffen. Door gebruik te maken van zonne-energie, kunt u dus voorkomen dat er een hoop CO2 vrijkomt. Als u het milieu belangrijk vindt, is het zeker aan te raden om in zonnepanelen te investeren. Zonnepanelen zijn voordelig voor zowel uw portemonnee als voor het milieu.

Zonnepanelen kosten vergelijken

Er zijn verschillende partijen door wie u zonnepanelen op uw dak kunt laten plaatsen. Uiteraard zit er ook prijsverschil tussen de verschillende leveranciers van zonnepanelen. Bent u benieuwd naar welke partij in uw geval het meest voordelig is? Dan raden we u aan om de kosten te vergelijken. Dit doet u eenvoudig door offertes aan te vragen via onze website. Zo ziet u in één oogopslag welke partij de zonnepanelen voor het laagste tarief op uw dak kan plaatsen.