Hybride zonnepanelen prijs per paneel

Een belangrijke reden waarom hybride zonnepanelen op zich minder vaak worden gebruikt in vergelijking met meer traditionele installaties heeft te maken met de aanzienlijk hoger gelegen aankoopprijs waarover ze beschikken. U kunt er dan ook rekening mee houden dat de gemiddelde aankoopprijs ongeveer dubbel zo hoog is gelegen in vergelijking met traditionele zonnepanelen. U krijgt er bij een hybride systeem wel het collectorgedeelte ook bij.

Hybride zonnepanelen prijs per paneel

Benieuwd naar prijs per paneel van hybride zonnepanelen? Houd er in dat geval rekening mee dat deze aankoopprijs kan variëren van 850 tot 1.530 euro per paneel. De uiteindelijke prijs van het hybride zonnepaneel zal uiteraard mee worden bepaald door het exacte vermogen waarover ze beschikt. Zoveel spreekt voor zich.

Hybride zonnepanelen prijs per m2

Waarschijnlijk wilt u ook graag een duidelijk beeld hebben van de gemiddelde hybride zonnepanelen prijs per vierkante meter. Wat dit betreft kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs welke is gelegen tussen de 500 en 900 euro per vierkante meter. Voor een hybride zonnepaneel geldt dat ze er gemiddeld in slaagt om 100 kWh aan elektriciteit op jaarbasis op te leveren.

Wat kosten hybride zonnepanelen gemiddeld?

Wanneer we de hybride zonnepanelen prijs tot in het grootste detail gaan ontleden kan er vastgesteld worden dat er daarbij sprake is van een gemiddelde prijs van zo’n 2 à 4 euro per Wattpiek. Voor deze prijs geldt dat de BTW (inmiddels 0%) en de installatiekosten niet zijn inbegrepen. Voor de prijs geldt dat ze afhankelijk is van het type paneel of collector waarvan sprake is. Voor een gemiddeld Nederlands gezin geldt dat bekend is dat ze beschikt over een energiebehoefte welke is gelegen rond de 4.000 Wattpiek. Dit zorgt ervoor dat u er gemiddeld op kunt rekenen dat een hybride zonnepanelensysteem een prijs heeft van tussen de 8.000 & 16.000 euro.

Rendement hybride zonnepanelen

Voor traditionele zonnepanelen geldt dat ze tijdens de zomermaanden eenvoudig temperaturen kunnen bereiken die meer dan 75 graden weten te bereiken. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat ze een stuk minder efficiënt zijn in vergelijking met hybride zonnepanelen. Het rendement ligt bij deze laatste dan ook een stuk hoger.

Voor hybride zonnepanelen geldt dat ze als belangrijk voordeel hebben dat ze gekoeld worden door middel van de vloeistof welke zich bevindt in de collector. Dit zorgt ervoor dat deze panelen aanzienlijk beter weten te presteren bij hoge temperaturen. Ze zijn niet alleen efficiënter, daarnaast hebben ze ook een hoger gelegen opbrengst ten opzichte van reguliere zonnepanelen. Ook tijdens de wintermaanden zorgen hybride zonnepanelen voor een extra voordeel. Ze blijven immers net wat warmer in vergelijking met reguliere zonnepanelen. Hierdoor krijgen zaken als sneeuw en vorst geen kans. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen vroeger, maar ook voor een langere periode stroom kunnen opwekken. Tijdens de wintermaanden ligt de totale elektriciteitsopbrengst bij hybride zonnepanelen zo’n 5 à 10 procent hoger ten opzichte van traditionele exemplaren.