Zonnepanelen zonder eigen investering?

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen maar wilt u geen grote initiële investering doen? De Energiebespaarlening van Het Nationaal Warmtefonds biedt de oplossing voor woningbezitters. Deze lening, in combinatie met zonnepanelen, zorgt er vaak voor dat u meer geld bespaart dan u moet betalen aan aflossing en rente. Hierdoor maakt u winst en zijn de zonnepanelen uiteindelijk kosteloos.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening wordt aangeboden door Het Nationaal Warmtefonds. Met de Energiebespaarlening kunt u minimaal €1.000 en maximaal €71.000 lenen. Heeft u een verzamelinkomen lager dan €60.000? Dan betaalt u 0% rente over uw lening. Aan welke voorwaarden u moet voldoen leest u op de website van het Warmtefonds.

0% btw

Sinds 2023 betaalt u geen btw meer over de aanschaf van zonnepanelen, wat de zonnepanelen goedkoper maakt. Voorheen was het btw-tarief op zonnepanelen 21% waardoor zonnepanelen duurder waren in aanschaf.

Salderingsregeling

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen op 13 februari 2024 verworpen waardoor u kan blijven profiteren van deze aantrekkelijke regeling. De elektriciteit die u opwekt met zonnepanelen en teruglevert aan het elektriciteitsnet wordt verrekend met de elektriciteit die u van het net afneemt. Wanneer uw zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan u op dat moment verbruikt, wordt het overschot aan elektriciteit teruggeleverd aan het net. De hoeveelheid teruggeleverde elektriciteit wordt vervolgens afgetrokken van de hoeveelheid elektriciteit die u van het net heeft afgenomen.


Ontdek nu in 60 seconden hoeveel u gaat besparen  Uw regio Ontvang de
  beste deal

  Uw regio Ontvang de
  beste deal

  Uw gegevens Ontvang de
  beste deal

  Dhr.Mevr.


  Bespaar tot 40% - 100% vrijblijvend


  Terugleververgoeding

  Een terugleververgoeding is de vergoeding die u ontvangt wanneer uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u gebruikt op jaarbasis. In de nieuwe energiewet die naar verwachting in 2025 van kracht zal gaan, wordt voorgesteld dat energieleveranciers minstens 80 procent van uw stroomprijs moeten vergoeden, exclusief belastingen en btw. Hierdoor zal uw terugleververgoeding omhoog gaan.

  Offertes vergelijken voor het plaatsen van zonnepanelen?

  Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van zonnepanelen? Dan raden we u aan om zonnepanelen offertes te vergelijken via onze website. De prijs verschilt per installatie en installatiebedrijf. Geen klus is hetzelfde waardoor het bepalen van de prijs niet altijd even makkelijk is. Via onze website kunt u eenvoudig en 100% vrijblijvend zonnepanelen offertes vergelijken van verschillende specialisten. Zo bespaart u al snel tot wel 40% op uw aankoop!