Zonnepanelen zakelijk plaatsen?
Zonnepanelen voor uw bedrijf aanschaffen? Met zonnepanelen is uw bedrijf minder afhankelijk van de onzekere energiemarkt en draagt u een steentje bij aan het milieu. Welke voordelen er nog meer zijn van zonnepanelen op de zaak leest u op deze pagina.
Zonnepanelen voor uw bedrijf?
Wilt u met uw bedrijf investeren in zonnepanelen? De aankoop van zonnepanelen kan een grote stap zijn. Daarom is het verstandig om zonnepanelen specialisten te vergelijken. Door meerdere offertes aan te vragen vergelijkt u eenvoudig meerdere installateurs en bent u verzekerd van een goede aankoop. Via onze website vraagt u eenvoudig en 100% vrijblijvend 4 offertes aan van specialisten in uw regio.
Zet uw zonnepanelen op de zaak en kom in aanmerking voor aantrekkelijke regelingen. Vraag nu 100% vrijblijvend meerdere offertes aan en ontvang vrijblijvend advies op maat voor uw bedrijf.
Zonnepanelen zakelijke of privé?
U mag uw zonnepanelen op de zaak zetten wanneer u minimaal 10% verbruikt voor zakelijke doeleinden. U kunt hierbij denken aan het opladen van uw bedrijfswagen of elektrisch gereedschap. Komt u niet aan 10% zakelijk verbruik? Dan moet u de zonnepanelen privé aanschaffen.
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Wanneer u zonnepanelen aanschaft op de zaak, komt u in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Het is een extra aftrekpost voor uw bedrijf van maximaal 28% van het bedrag dat uw bedrijf geïnvesteerd heeft in zonnepanelen. Hiervoor moet het wel gaan om zonnepanelen die gelden als roerend goed.
Energie-Investeringsaftrek (EIA)
Wanneer u zonnepanelen aankoopt met uw bedrijf komt u ook in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Zonnepanelen vallen namelijk onder energiebesparende bedrijfsmiddelen. U mag tegelijkertijd zowel van de KIA als de EIA gebruik maken. Investeert u meer dan €2500 in zonnepanelen voor uw bedrijf? Dan mag u met de Energie-Investeringsaftrek 45,5% aftrekken van de winst.
Subsidie zonnepanelen zakelijk
ISDE subsidie zonnepanelen zakelijk
Wilt u zonnepanelen plaatsen als rechtspersoon? De ISDE subsidie is ook beschikbaar voor bedrijven die willen investeren in zonnepanelen. Het is nog mogelijk deze subsidie aan te vragen t/m 31 december 2023. Er is totaal 30 miljoen euro beschikbaar voor zakelijke gebruikers die zonnepanelen willen aanschaffen.
Wat zijn de voorwaarden voor de ISDE subsidie zonnepanelen zakelijk?
De ISDE subsidie voor zonnepanelen is alleen beschikbaar voor bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting. Aan welke andere voorwaarden moet u voldoen als bedrijf? Lees het hieronder:
- Kleinverbruikersaansluiting: De aansluiting van uw zonnepanelensysteem op het elektriciteitsnet heeft totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 A.
- Eigen verbruik: In het voorgaande jaar van de subsidie heeft uw bedrijf minimaal een netto eigen verbruik van 50.000 kWh. Dit moet blijken uit de jaarnota van uw energieleverancier.
- Vermogen: De zonnepanelen installatie heeft een vermogen van minimaal 15kWp
Om gebruik te maken van de subsidie moeten de zonnepanelen geïnstalleerd worden door een gespecialiseerd zonnepanelen installateur. Vraag hier 100% vrijblijvend 4 zonnepanelen offertes aan en vergelijk betrouwbare specialisten in uw regio. Omdat u de offertes naast elkaar kunt leggen bespaart u tot wel 40% op uw aankoop en bent u verzekerd van een betrouwbare installateur.
SDE++ subsidie zonnepanelen
De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) subsidie is voor bedrijven en non-profit organisaties die hernieuwbare energie opwekken of CO2 uitstoot verminderen. Met deze subsidie stimuleert de overheid bedrijven te verduurzamen en CO2 uitstoot te verminderen. Bedrijven kunnen de SDE++ subsidie aanvragen van 5 september tot en met 5 oktober 2023.
Wat zijn de voorwaarden voor de SDE++ subsidie?
De SDE++ subsidie voor zonnepanelen is alleen beschikbaar voor bedrijven met een grootaansluiting. Aan welke andere voorwaarden moet u voldoen als bedrijf? Lees het hieronder:
- Haalbaarheidsstudie: aan uw verzoek dient u een haalbaarheidsstudie toe te voegen. Dit bestaat onder andere uit uw projectomschrijving, begroting en ontwerp.
- Vergunningen: gaat het om zonnepanelen in veldopstelling of worden de zonnepanelen niet geplaatst op een bestaand dak? Dan heeft u mogelijk vergunningen nodig.
- Transportindicatie: u dient ook een transportindicatie aan uw aanvraag toe te voegen. Dit geeft de RVO een indicatie van de transportcapaciteit.
- Realisatietermijn: let ook op de realisatietermijn. Na goedkeuring van uw SDE subsidie dient u de zonnepanelen binnen een bepaalde termijn te plaatsen. Is uw installatie kleiner dan 1 MWp? Dan heeft u 1,5 jaar voor de plaatsing. Is de installatie groter? Dan heeft u 3 jaar voor de realisatie.
- Piekvermogen: uw project mag op maximaal 50% van het piekvermogen van het systeem worden aangesloten op het elektriciteitsnet.
SCE subsidie zonnepanelen
De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is open sinds 9 januari 2023 en sluit op 1 november 2023. De SCE subsidie is voor lokale initiatieven om zonne-energie op te wekken. Lezen van deze initiatieven zijn 15 jaar lang vrijgesteld van energiebelasting. De subsidie is alleen beschikbaar voor energiecoöperaties ene VvE’s
Vind een betrouwbare specialist & bespaar!
Vraag 100% vrijblijvend 4 zonnepanelen offertes aan en vergelijk betrouwbare specialisten in uw regio. Bespaar nu tot wel 40% op uw aankoop en wees verzekerd van een betrouwbare installatie.
Meer over zonnepanelen?
Meer
- Kosten zonnepanelen 2024
- Bereken opbrengst zonnepanelen
- Zonnepanelen voor bedrijven
- Gratis zonnepanelen: hoe zit dat?
- Vergunning voor zonnepanelen
- Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
- Zonnepanelen op dakkapel
- Zonnepanelen op schuin dak
- Zonnepanelen op plat dak
- Beste richting voor zonnepanelen?
- Monokristallijn zonnepanelen
- Polykristallijn zonnepanelen
- Dunne film zonnepanelen
- Glas-glas zonnepanelen
Vergelijk zonnepanelen offertes
Vergelijk zonnepanelen specialisten in uw regio en bespaar tot 40%
Vergelijk offertes